Skip to main content

Lening voor verduurzamen van je woning?
Rente vanaf 4,7%!

Daarom kiezen veel mensen voor Kredietwijzer!

Vul je leenbedrag in:
Looptijd:
Vul je leendoel in:

Wat je kunt verwachten van Kredietwijzer

Snelle offerte

Voor 19:00 uur aangevraagd?
Dan ontvang je dezelfde dag nog een vrijblijvende offerte.

Goede bereikbaarheid

Bereikbaar van 9.00 tot 21.00 uur via telefoon en whatsapp. Ons team staat voor je klaar.

Tevreden klanten

Duizenden tevreden klanten zijn je al voorgegaan en hebben een voordelig krediet bij Kredietwijzer.

Laagste Rente

Bij Kredietwijzer.nl bieden we altijd de laagste rente aan. Laagste rente, geen afsluitkosten.

Wat voor soort lening is een lening voor het verduurzamen van een woning?

Je woning verduurzamen is natuurlijk altijd een heel goed idee. Je gaat niet alleen besparen op je energielasten, je zorgt ook nog voor minder energieconsumptie, wat weer goed is voor het milieu. Je levert dan ook echt een bijdrage aan jezelf en aan de wereld als je jouw woning gaat verduurzamen.
Helaas kost het verduurzamen veel geld. Geld lenen kan dus nodig zijn als je jouw woning wilt gaan verduurzamen.
Nagenoeg iedereen sluit een persoonlijke lening voor het verduurzamen van de woning. Doorslaggevend is in veel gevallen de lagere rente en natuurlijk de fiscale aftrekbaarheid. Als je een persoonlijke lening afsluit voor het verduurzamen van je woning is de rente fiscaal verrekenbaar. Dat kan je veel geld opleveren.

Heeft een lening voor verduurzamen voordelen?

Jazeker, een lening voor het verduurzamen van je woning heeft voordelen ten opzichte van een regulier lening. Zo is de rente, zeker bij leningen tot 15.000 Euro lager dan bij de reguliere persoonlijke leningen. Daarnaast is de verstrekking iets makkelijker. Er wordt nu door de banken over gesproken om de leningen nog voordeliger en eenvoudiger te maken. Als daar meer nieuws over is vermelden wij het uiteraard ook op deze pagina.

Lening voor verduurzamen of tweede hypotheek?

Veel consumenten hebben nog altijd het idee dat een tweede hypotheek veel voordeliger is dan een lening voor verduurzaming van de woning. Dit is zeker niet het geval. Een lening voor het verduurzamen is zeker tot bedragen van € 50.000,00 voordeliger dan het afsluiten van een tweede hypotheek.
Dit komt door de snel gestegen hypotheekrente. Inmiddels is de hypotheekrente nagenoeg gelijk aan de rente voor de persoonlijke leningen.
Daarnaast worden er bij een tweede hypotheek veel meer kosten in rekening gebracht. Denk hierbij aan kosten voor de taxatie, de hypotheekadviseur en de notaris. Al deze extra kosten lopen al snel op tot meer dan € 5.000,00. Kosten die je bij het afsluiten van een krediet niet hebt.

Tot welke leeftijd kan ik een lening afsluiten?

Hier zijn we trots op. Bij Kredietwijzer kan je een lening voor verduurzamen van je woning afsluiten tot je 78ste levensjaar. Net als bij de seniorenlening. Je moet de lening wel weer voor je 81ste verjaardag hebben terugbetaald. En voor de mensen die twijfelen, we sluiten nog regelmatig financieringen af voor 75 jarigen en ouder. Dit zijn nog veelal vitale en fitte mensen die heerlijk volop in het leven staan.

Is de rente van de lening fiscaal aftrekbaar

Goed nieuws en een hele fijne bijkomstigheid is het gegeven dat de betaalde rente voor een duurzaamheidslening in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar is. De reden hiervan is dat de lening gezien kan worden als een Box 1 lening. Dit omdat het gaat om lening ten behoeve van het verbeteren van de woning.

Mag je boetevrij eerder inlossen?

Alle leningen die je via Kredietwijzer afsluit zijn boetevrij in te lossen. Je kunt zelfs tussentijds de lening gedeeltelijk inlossen waardoor je veel minder aan de lening terugbetaalt.

Hoe zit het met de BKR toetsing en registratie?

Als je een lening afsluit via Kredietwijzer wordt deze altijd aangemeld bij het BKR. Ook als je een aanvraag doet toetsen we deze altijd bij het BKR. Heb je een negatieve BKR registratie? Dan is het helaas niet mogelijk om een lening bij Kredietwijzer af te sluiten. Zelfs geen lening voor het verduurzamen van je woning.

Lening verduurzamen woning

Verduurzamingslening nodig? Je kunt een lening afsluiten voor verduurzamen van je woning vanaf € 2.500,00. Bij dit relatief lage leenbedrag kun je toch al een mooie scherpe rente krijgen van 5,3%. Een verduurzamingslening is redelijk eenvoudig te regelen. Je kunt de lening online aanvragen.

Hoe werkt een verduurzamingslening?

Een verduurzamingslening werkt heel eenvoudig. Je kunt via ons aanvraagformulier een lening aanvragen en hierbij aangeven dat het om verbeteren van je woning gaat. Wij gaan hier direct mee aan de slag.
Als het krediet verantwoord en betaalbaar is mailen we je de offerte. Deze kan je (digitaal) ondertekenen en met de gevraagde documenten (en de offerte voor het verduurzamen je woning) aan ons mailen. De uitbetaling wordt gewoon naar je rekening gedaan. Je kunt dus zelf de leverancier betalen.

Even overzichtelijk:

Kenmerken van een Verduurzamingslening op een rij.

1

Afgestemd op de verbouwing

De looptijd van je lening stemmen we altijd af op je wensen.
2

Rente staat vast

De rente staat de gehele looptijd van de lening vast. Geen verrassingen in je maandtermijn.
3

Boetevrij inlossen

Je mag je lening altijd boetevrij aflossen, wanneer het jou schikt kan je extra betalingen doen waardoor je eerder van de lening af bent.
4

Snelle Afhandeling

Wij houden van snelheid en duidelijkheid. Meestal is het krediet binnen 48 uur geregeld en ontvang je de dag van je aanvraag nog de offerte van ons.
5

Specialisten in huis

Een lening voor het verduurzamen van je woning vraagt natuurlijk een specialistische aanpak. Gelukkig hebben wij alle kennis hiervoor in huis bij Kredietwijzer.
6

Beste Voorwaarden

Wij regelen de financiering met de beste voorwaarden voor je.
Rene Wildoer, eigenaar Kredietwijzer

“Een mooi doel, het verduurzamen van je woning. Iets waar wij volledig achter staan. We zullen met zijn allen de wereld weer iets mooier moeten maken. Bijkomend voordeel is dat je zelf natuurlijk ook nog eens gaat besparen op je energiekosten.
Als Kredietwijzer zijn wij erg betrokken bij onze eigen planeet. Wist je bijvoorbeeld dat wij 1% van onze omzet doneren aan doelen om de aarde leefbaar te houden? Een kleine bijdrage waardoor ik een goed gevoel heb bij het ondernemen. ”

René WildöerKredietspecialist & Eigenaar Kredietwijzer

Partners van Kredietwijzer