Skip to main content

Scheepshypotheek vanaf 3,9%
Laagste rente van Nederland!

Daarom kiezen veel mensen voor Kredietwijzer!

Wat is een Scheepshypotheek?

Een scheepshypotheek is een hypotheek voor een Schip-of Jacht. Er zijn verschillende voorwaarden waar uw schip aan moet voldoen om er een hypotheek op af te kunnen sluiten. Zo moet u altijd 30% zelf aan kunnen betalen. Wij zetten op deze pagina alles voor u op een rij. Toch nog vragen? Neem contact met ons op via telefoonnummer 020-4114444 of stuur een mail aan info@kredietwijzer.nl

Hoeveel moet ik zelf aanbetalen?

Om een scheepshypotheek af te kunnen sluiten is het belangrijk om te weten dat er ook een behoorlijk deel eigen vermogen moet zijn. Bij deze vorm van geld lenen moet er minimaal 30% zelf ingelegd kunnen worden. Dit kan door een deel eigen vermogen, maar bijvoorbeeld ook door inruil van het oude schip.

Hoe kan ik een scheepshypotheek aanvragen?

We zeggen het ronduit. Een tekortkoming van onze kant. Ons aanvraagformulier is ingericht op de meest voorkomende leningen met een beperkt maximum bedrag. Voor een scheepshypotheek heb je natuurlijk veel meer nodig.
Je kunt het aan te vragen bedrag gewoon op € 20.000,00 zetten en in de opmerkingen zetten dat het om een scheepshypotheek gaat. Als je daar ook nog aangeeft om welk bedrag het gaat, nemen wij direct contact met je op om alles volledig door te spreken.

Is registratie in het kadaster verplicht?

Meestal wel, maar niet in alle gevallen.. Lekker vaag antwoord natuurlijk, kan je alle kanten mee op.
In sommige gevallen is de kadastrale inschrijving niet nodig. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met onze specialist en wij laten je direct weten of in jou situatie de inschrijving nodig is.

Wat is de maximale looptijd?

Bij een scheepshypotheek is er een maximale looptijd. Bij de meeste merken is dit 12 jaar. Bij een zeer beperkt aantal merken is een looptijd van 15 jaar mogelijk.
Er wordt voor de (relatief) kleine bedragen, tot € 75.000,00 gewerkt aan een persoonlijke lening met een maximale looptijd van 15 jaar, waardoor dit altijd mogelijk is. Vanaf 2023 kan deze verstrekt worden.

Moet ik in Nederland wonen?

Bij iedere vorm van geld lenen is het verplicht dat je in Nederland woont. Voor een hypotheek kan er (tijdelijk) een uitzondering gemaakt worden. Maar voor de scheepshypotheek is het nog net even anders. Het is niet noodzakelijk dat je in Nederland woont. Een hele bijzondere uitzondering van de normale, strenge regels van de kredietverstrekkers.

Ook zakelijk?

Jazeker, je kunt ook een scheepshypotheek afsluiten als het onderpand bedoeld is voor de verhuur of charter. Ook hierbij is de aanbetaling van 30% natuurlijk nog wel noodzakelijk. Maar er zijn zeker mogelijkheden!

Scheepshypotheek

Op zoek naar een lening voor je boot, schip of jacht? Bij Kredietwijzer hebben we heel veel verschillende mogelijkheden. Bij Kredietwijzer kan je een bootlening afsluiten vanaf € 5.000,00 tot een miljoen en meer. Een bootlening of een scheepshypotheek. Het kan bij Kredietwijzer.

Altijd een lening op maat

Een Scheepshypotheek is zowel voor particulieren als voor zelfstandigen écht maatwerk. Kredietwijzer gaat samen met jou op zoek naar de allerbeste mogelijkheid om je sloep, boot of schip te financieren. Als één van de weinige in Nederland heeft Kredietwijzer de specialisten in huis om een bootlening af te sluiten voor grote bedragen. Waar onze concurrenten veelal stoppen bij € 75.000,00 gaan wij een heel stuk verder. Voor schepen kunnen wij een financiering afsluiten tot € 5.000.000,00.

Even overzichtelijk:
Kenmerken van een Scheepshypotheek op een rij.
1

Altijd eigen inbreng nodig

Zonder eigen vermogen kan je geen scheepshypotheek afsluiten. Er is altijd een inbreng van 30% nodig.
2

Rente staat vast

De rente staat de gehele looptijd van de lening vast. Geen verrassingen in je maandtermijn.
3

Van kleine tot grote bedragen

Je kunt een Scheepshypotheek afsluiten van € 5.000 euro tot € 5.000.000,00.
4

Snelle Afhandeling

Wij houden van snelheid en duidelijkheid. Kan het dan hoor je het direct, maar ook als het niet lukt dan laten we je dit natuurlijk direct weten.
5

Kennis in huis

Een scheepshypotheek is een echt niche product. Gelukkig hebben wij de specialisten in huis om een schip op de juiste manier te financieren.
6

Beste Voorwaarden

Wij regelen de financiering met de beste voorwaarden voor je, zodat jij onbezorgd kunt genieten van je nieuwe (of gebruikte) schip!
Rene Wildoer, eigenaar Kredietwijzer

“Een scheepshypotheek, dat vraagt om een brok kennis en maatwerk. Gelukkig hebben wij dit bij Kredietwijzer in huis. Wij bieden scheepshypotheken aan tot maar liefst € 5.000.000,00. Hiermee hebben wij echt een unieke positie in de markt. De scheepshypotheek kan bij Kredietwijzer zelfs verstrekt worden als het schip zakelijk gebruikt gaat worden. Zelf ben ik niet de specialist als het gaat om scheepshypotheken. Maar ik weet zeker dat ons team jou als best kan helpen aan de scheepshypoteek. ”

René WildöerKredietspecialist & Eigenaar Kredietwijzer

Partners van Kredietwijzer