Skip to main content

Lening oversluiten? vanaf 4,7%!
Laagste rente van Nederland!

Daarom kiezen veel mensen voor Kredietwijzer!

Vul je leenbedrag in:
Looptijd:
Vul je leendoel in:

Wat je kunt verwachten van Kredietwijzer

Snelle offerte

Voor 19:00 uur aangevraagd?
Dan ontvang je dezelfde dag nog een vrijblijvende offerte.

Goede bereikbaarheid

Bereikbaar van 9.00 tot 21.00 uur via telefoon en whatsapp. Ons team staat voor je klaar.

Tevreden klanten

Duizenden tevreden klanten zijn je al voorgegaan en hebben een voordelig krediet bij Kredietwijzer.

Laagste Rente

Bij Kredietwijzer.nl bieden we altijd de laagste rente aan. Laagste rente, geen afsluitkosten.

Waarom je lening oversluiten?

Het is sowieso verstandig om regelmatig naar je financiën te kijken. Eén onderdeel daarvan is, als je een lening hebt lopen, je lening. We kunnen dan voor je nagaan of er een lagere rente mogelijk is. Als het nodig is kunnen we ook kijken of we je looptijd kunnen verlengen waardoor je maandlasten verlaagd worden. Hierdoor houdt je maandelijks dan weer wat extra’s over.

Is bij-lenen en oversluiten ook mogelijk?

Als je al een lening hebt lopen, maar toch nog iets extra’s nodig hebt kunnen we altijd nagaan of je lening oversluiten én wat extra lenen mogelijk is. Als de verhouding tussen de woonlasten en je inkomen het mogelijk maakt om extra financiële ruimte te creëren dan helpen we je hier natuurlijk graag mee.
Als het niet voordelig is om je lening(en) over te sluiten dan delen we dit natuurlijk ook eerlijk met je.

Leningen oversluiten? Hoe vraag ik dit aan?

Een lening aanvragen is kinderlijk eenvoudig. Via ons aanvraagformulier kan je eenvoudig een aanvraag bij ons indienen. Bij het bestedingsdoel kan je aangeven dat minimaal 80% bedoeld is voor het oversluiten van je lopende leningen. Heb je nog wat extra geld nodig? Dan kijken we natuurlijk ook gelijk even mee of dit haalbaar is.

En als het niet voordeliger kan?

Heb je nu een lening met een rente van 3,5%? Dan kunnen we het op dit moment niet voordeliger oversluiten. De rentes zijn de laatste maanden behoorlijk opgelopen. Toch kan dit weer veranderen. Wij raden je dan ook aan om regelmatig te controleren wat de rentes zijn en om na te gaan of voordeliger geld lenen voor jou mogelijk is.

Kredietwijzer? Of de grootbanken?

Eerst even een korte uitleg over wat grootbanken zijn. Grootbanken zijn de bekende banken. Denk hierbij aan ING, ABN Amro en de Rabobank. Als je zou moeten kiezen tussen Kredietwijzer of de grootbanken, waar kan je dan het best je lening aanvragen?
Dat is eenvoudig na te gaan. Als je gaat lenen zijn er twee belangrijke componenten:

  • De rente van je lening
  • Kan je boetevrij inlossen?

Laten we met de laatste beginnen. Boetevrij inlossen kan altijd. Dit kan bij zowel de Grootbanken als bij Kredietwijzer. Daar zit geen verschil in.
Dan gaat het nog om de rente. Alleen ABN Amro komt met de rente nog in de buurt van de rentes van Kredietwijzer. De andere zijn sowieso een stuk hoger.
Als je gaat aanvragen kan je er voor kiezen om een aanvraag in te dienen bij Kredietwijzer en ABN Amro. Moge de goedkoopste winnen (en dat is Kredietwijzer) .

Mag je boetevrij eerder inlossen?

Dat is altijd mogelijk. Als je jouw leningen gaat oversluiten zullen we dit meestal doen naar een persoonlijke lening (vaste rente en vaste looptijd), een persoonlijke lening bij Kredietwijzer kan je altijd boetevrij inlossen, wanneer je maar wilt. Je kunt er ook voor kiezen om de lening gedeeltelijk eerder in te lossen.

Hoe zit het met de BKR toetsing en registratie?

Als je al een lening hebt lopen zal deze ongetwijfeld al geregistreerd zijn bij het BKR. Of het gaat om een autolening of een lening voor verduurzamen van je woning. Alle leningen die worden afgesloten worden geregistreerd bij het BKR.
Dit geldt ook voor de nieuwe lening die nodig is om je leningen over te sluiten. Deze lening wordt ook altijd geregistreerd bij het BKR.

Waar moet ik op letten als ik mijn leningen ga oversluiten?

Je leningen oversluiten is altijd een rekensom. Je kunt, in de meeste gevallen, eenvoudig uitrekenen hoeveel je nu nog moet betalen aan je leningen. Dit kan je vergelijken met het totaalbedrag (dus inclusief de te betalen rente) van je nieuwe lening. Is dit bedrag hoger dan je huidige leningen? Dan is het niet voordelig om je leningen over te sluiten.
Natuurlijk kan het toch nog handig zijn om over te sluiten als je maandlasten flink dalen. Met de huidige hoge prijzen kan het nodig zijn om je maandlasten te verlagen.

Lening oversluiten

Heb je een lening? Maar wil je jouw lening oversluiten omdat je rente te hoog is? Of je maandlasten? Bij Kredietwijzer hebben we de keuze uit meer dan 10 verschillende banken. Wij zoeken voor jou naar de lening met de laagste rente waardoor je, door één keer een lening aan te vragen, veel geld kunt besparen.
Geld lenen kost geld, maar het liefst zo min mogelijk natuurlijk.

Altijd maatwerk (zonder extra kosten)

Het is altijd goed om een aantal malen gedurende de looptijd van je lening na te gaan of jouw lening oversluiten je (veel) voordeel kan opleveren. Het aanvragen van een lening is altijd kosteloos en vrijblijvend. Daarnaast wordt je door Kredietwijzer niet eindeloos gebeld en hebben wij geen opdringerige verkooppraktijken. Jij vraagt, wij bieden je de beste oplossing.

Even overzichtelijk:

Aandachtspunten voor het oversluiten van je lening(en).

1

Kijk naar de totale kosten van de lening

Als je jouw lening gaat oversluiten is het belangrijk om naar de totale kosten van de lening te kijken.
2

Vergelijk de rentes

Wij vinden het altijd verstandig als je meerdere offertes aanvraagt. Zo zie je wie de goedkoopste aanbieder is.
3

Boetevrij inlossen

Je mag je lening altijd boetevrij aflossen, wanneer het jou schikt kan je extra betalingen doen waardoor je eerder van de lening af bent.
4

Snelle Afhandeling

Wij houden van snelheid en duidelijkheid. Meestal is het krediet binnen 48 uur geregeld en ontvang je de dag van je aanvraag nog de offerte van ons.
5

Specialisten in huis

Leningen samenvoegen is maatwerk. Wij hebben de specialisten in huis om je voordeel duidelijk uit te rekenen.
6

Beste Voorwaarden

Wij regelen de financiering met de beste voorwaarden voor je, hierdoor weet je zeker dat je lening oversluiten je écht iets oplevert.
Rene Wildoer, eigenaar Kredietwijzer

“Je leningen oversluiten? Het is altijd even een klusje om uit te zoeken wat voor jou de beste aanbieder is. Maar dat doen we natuurlijk graag. We vergelijken rentes en voorwaarden en sturen je de offerte van de voordeligste aanbieder.
Met onze app kan je eenvoudig de benodigde documenten aanleveren en simpel en snel alles in orde maken zodat je zo snel mogelijk kunt beginnen met geld besparen.”

René WildöerKredietspecialist & Eigenaar Kredietwijzer

Partners van Kredietwijzer