Skip to main content

Looptijd

Geld lenen? Dan krijg je ook te maken met een looptijd. Maar wat is eigenlijk de looptijd van de lening, heb je er ook nog invloed op? En wat bepaald eigenlijk de looptijd van een lening?
Als je een geld leent, leen je dit voor een bepaalde periode. Dat is de looptijd van de lening. Sluit je een lening met een looptijd van 10 jaar, dan is de looptijd 120 maanden. De looptijd is dus niets anders dan de duur van de lening.
In het verleden was de looptijd van een lening met een doorlopend krediet variabel. Omdat je altijd kon opnemen uit de lening wist je vooraf niet wat de looptijd van de lening is. Tegenwoordig bestaan dergelijke leningen niet meer.

Heb ik invloed op de looptijd van de lening?

Jazeker, je hebt tegenwoordig altijd invloed op de lening. Je kunt door extra stortingen de looptijd van je lening bijvoorbeeld aanzienlijk verkorten.
De looptijd van je lening verlengen is alleen mogelijk door je lening over te sluiten naar een lening met een langere looptijd.

Wat bepaalt de looptijd van je lening

De looptijd van je lening wordt bepaald door de afspraak die jij maakt met de bank. De bank heeft hier wel richtlijnen voor. Als je 76 jaar bent kan je geen lening meer afsluiten met een looptijd van 120 maanden. Dit omdat de maximale leeftijd bij een seniorenlening 80 jaar is. Voor je 81ste levensjaar moet je de volledige financiering hebben terugbetaald. Ook wordt er gekeken naar bestedingsdoelen. Zo mag je een scheepshypotheek afsluiten voor 180 maande en een autolening voor maximaal 96 maanden.

Wil je meer weten over het doorlopend krediet?

Doorlopend krediet

Liever een vaste rente en vaste looptijd? De persoonlijke lening!

Persoonlijke lening

Geld lenen voor een boot? Maak gebruik van de bootlening

Bootlening aanvragen

Of weet je al dat je 2500 Euro wilt lenen? Vraag dan direct aan.

2500 Euro lenen

Wat je kunt verwachten van Kredietwijzer

Snelle offerte

Voor 19:00 uur aangevraagd?
Dan ontvang je dezelfde dag nog een vrijblijvende offerte.

Goede bereikbaarheid

Bereikbaar van 9.00 tot 21.00 uur via telefoon en whatsapp. Ons team staat voor je klaar.

Tevreden klanten

Duizenden tevreden klanten zijn je al voorgegaan en hebben een voordelig krediet bij Kredietwijzer.

Laagste Rente

Bij Kredietwijzer.nl bieden we altijd de laagste rente aan. Laagste rente, geen afsluitkosten.